Yarışmalar

Uluslararası Öğrenci Forumu, (International Student Business Forum) dünyanın farklı coğrafyalarından üstün niteliklere sahip üniversite öğrencilerini bir araya getiren eşsiz bir kariyer ve liderlik gelişim programıdır. Deloitte önderliğinde 2007 yılından itibaren düzenlenen bu forum sayesinde, farklı kültürlerden gelen öğrenciler ve program koçlarıyla, karmaşık bir vakayı analiz ederek teoride öğrendiklerini gerçek vakalar üzerinde deneyerek geliştirme ve iş hayatındaki değişik yaklaşımları izleme şansını elde ediyorlar. Farklı ülke ve kültürlerden insanlarla birlikte çalışma fırsatı yakalayan öğrenciler, aynı zamanda gerçek hayatta sorunların, konunun uzmanları tarafından nasıl çözümlendiğine tanıklık ediyor. Bunun yanı sıra, 4 gün boyunca süren forumda öğrencilere liderlik becerilerini geliştirme ve kariyer seçeneklerini çeşitlendirme ve değerlendirme olanağı tanınıyor. Bu eşsiz forum sayesinde öğrenciler farklı kültürlerden gelen insanlarla çalışma deneyiminin yanı sıra geleceğin iş dünyasının liderleri olarak liderlik yetilerini geliştirme fırsatını da elde etmiş oluyorlar. Liderlik alanında hem bursiyerlerimiz ve hem de ülkemizin gençlerine eşsiz bir tecrübe kazandıracağına inandığımız Uluslararası Öğrenci Forumu’na verdiğimiz destek bu alanda gösterdiğimiz çaba ve katkının kanıtıdır.

2011 yılında, 24-28 Mart tarihleri arasında Atina’da düzenlenen forumda Türkiye, Deloitte Eğitim Vakfının 3 bursiyeri tarafından temsil edildi. 2012 yılında ise 15-19 Mart tarihleri arasında yine Atina’da düzenlenen forumda Türkiye’yi Deloitte Eğitim Vakfı sponsorluğunda 2’si bursiyerimiz olmak üzere Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde okuyan toplam 5 öğrenci temsil etti. Böylelikle öğrenciler farklı ülkelerden gelen temsilcilerle birlikte çalışma ve liderlik becerilerini geliştirme fırsatı elde etmiş oldu.

Liderlik ve Kariyer gelişim konusunda dünyanın en seçkin forumlarından biri olan Uluslararası Öğrenci Forumu, Deloitte’un ev sahipliğinde her yıl 20 farklı ülkeden 70 ‘e yakın öğrenciye ağırlamaktadır. Önümüzdeki yıl yine başka bir ülkede gerçekleşecek olan ISBF’e vakfımızın desteği devam edecek olup, kapsamlı bir takım çalışması planlamıştır.

Bilimsel İnceleme Yarışması, 2010 yılına kadar, üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal konularda araştırma yapmasını teşvik etmek amacıyla “Bilimsel İnceleme Yarışması” düzenlemiştir. Her yıl, iş çevrelerinde öne çıkan bir konu üzerine düzenlenen bu yarışmalara Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri çarpıcı araştırmalarıyla katılmışlardır.

2008 yılından beri büyük önem vererek düzenlemekte olduğumuz ve akademik araştırma yapmayı teşvik ettiğine inandığımız “Bilimsel İnceleme Yarışması'nı” yeni neslin taleplerine daha uygun olduğu düşünülen bir yapıya dönüştürmeye karar verdik. 2011 yılından itibaren, gençlerimizin yoğun bir arzuyla talep ve takip ettikleri, liderlik, karar alma gibi konularda yetkinliklerini hem sergileyip hem de yarıştırabildikleri ve gençlere uluslararası Deloitte tecrübesini de birebir deneyimleme fırsatı sunan Uluslararası Öğrenci Forumunun Türkiye elemelerini düzenlemekteyiz.