Staj Programı

Deloitte Türkiye, Deloite Eğitrim Vakfı bursiyerlerine farklı iş brimlerinde staj imkanı sağlamaktadır. Bursiyerlerimiz, Deloitte Türkiye’nin Denetim, Vergi, Danışmanlık, Kurumsal Risk Hizmetleri ve Finansal Danışmanlık Hizmetleri bölümlerinde 1400’den fazla Deloitte çalışanı ile birlikte kendilerine uygun pozisyonlarda uzun ya da kısa dönem staj yapma fırsatını yakalamaktadır.

Deloitte Eğitim Vakfı bursiyerleri eğer isterlerse Deloitte Türkiye’de staj yapmalarına öncelik verilir ve Deloitte’un profesyonel iş ağı içerisinde bulunan firmalarda da staj yapma olanağı sağlanır. Ayrıca vakfımızın gerçekleştirdiği Notice-D yarışması sonucunda Küresel Staj Programı ile öğrencilere, Türkiye ve yurt dışı Deloitte ofislerinde staj fırsatı verilmektedir.

Bursiyerlerimizin Deneyimleri:

‘’Deloitte Danışmanlık bölümünde geçirdiğim staj deneyimim her açıdan çok güzeldi. Harika bir ekiple keyifli saatler geçirme fırsatı  yanı sıra profesyonel dünyayı yakından gözleme çok değerli insanların tecrübelerinden yararlanma imkanı buldum. Yoğun çalışma temposuna rağmen şu an stajım bittiği için gerçekten üzülüyorum . Öğrencilik döneminde herkese tavsiye edebileceğim ayrıcalıklı bir fırsatı bana sunduğu için Deloitte ailesine teşekkür ediyorum. Ayrıca bana her açıdan destek olan,  şimdiden çok özlediğim ekibime de teşekkürü bir borç biliyorum.’'

Mazhar Çavdar, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu

'’Deloitte’ta yaptığım staj süresince eğitim hayatım devam ederken, iş süreçlerini yakından görme fırsatı yakaladım. Çalışma ortamındaki samimiyet ve bana gösterilen sürekli ilgiyle kendimi buradaki ekibin bir parçası olarak hissettim. Aldığım sorumluluklar ve yer aldığım projelerle hem kişisel gelişimim hem de gelecekteki kariyerim adına sağlam adımlar atmış oldum.’'

Uğur Sezgin, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği 4. Sınıf

‘’Deloitte Danışmanlık Enerji Ekibinde 4 hafta süreyle staj yaptım. Beni ekipteki herkes kendi projesine dahil etti. Yardımcı olamadığım durumlarda bile sektörü ve danışmanlık hizmetlerini öğrenmem için ellerinden geleni yaptılar. Verdikleri işleri örneklerle anlatarak gelişimimi sağladılar. Bunların yanı sıra teorik olarak edindiğim bilgileri pratiğe yansıtmakta faydalı oldu. Kısa sürede sorumluluk almamı sağladılar ve projelerde benim ortaya koyduğum sayısal ve fikirsel değerleri kullandılar. Deloitte Danışmanlık’ta yaptığım bu staj bana özgüven, bilgi ve deneyim kattı. ‘’

Onur Çörtük, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri 4. Sınıf

‘’2014 yılı Ağustos başından Kasım sonuna kadar Deloitte' da staj yapma fırsatım oldu. Kurumsal Risk Hizmetleri - ERS ekibi ile çeşitli projelerde birçok konuda deneyim sahibi oldum. Deloitte çalışanlarının samimiyeti alışma sürecimi oldukça kolaylaştırdı ve aynı zamanda profesyonel çalışma ortamı, iş hayatı hakkında kısa sürede birçok gözlem yapma fırsatı sağladı.

Deloitte bünyesinde çalışanların kendilerini sürekli geliştirebildiği bir dinamiğe sahip olduklarını gözlemledim ve bu da ileride Deloitte' da çalışmayı düşünmeme sebep olan en önemli faktörlerden biri oldu. Yeni projeler için araştırma yapmanın, farklı şirketler ile çalışmanın, birçok farklı insanla birebir iletişime geçerek çalışmanın benim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.’’

Ömür Sarı Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü 4.Sınıf Öğrencisi

‘’Stajımı Deloitte Türkiye Kurumsal Risk Hizmetleri - ERS bölümünde Haziran – Temmuz 2014 döneminde yaptım. Şirkette stajyerler grubu olduğu için grup çalışması yapabilme olanağımız oldukça yüksekti. Buna bağlı olarak stajım esnasında bir sürü grup projesine katkıda bulundum, öte yandan da tek başıma çalıştığım projeleri yürüttüm. Bütün bunlar, bir şirketin çalışma düzenini ve kurallarını anlamamda bana fayda sağladı.

Staj sürecim boyunca şirketin kurumsal müşterilerine hizmet sunabileceğimiz alanlarda çalıştım. Öncelikle stajımı yaptığım bölümün genel çalışma mantığını kafamda canlandırabilmem için kısa bir eğitime tabi tutuldum. Bu eğitimde bir şirketin genel olarak yüzleşebileceği potansiyel riskler ve kendi şirketimizin risk servisleri hakkında bilgi edindim. İkinci haftadan itibaren, şirketin kıdemli danışman ve müdürleriyle üç farklı saha çalışmasına bulunma fırsatı yakaladım. Birlikte saha çalışmasına gittiğim herkes süreci bana öğretirken çok arkadaşça davrandı ve her sorunum ve sorumda bana yardım etti.

Stajımın sonuna geldiğimde staj süreci performansım beni oldukça tatmin etti. Geriye dönüp baktığımda bir şirketin kurumsal ilişkileri, Kurumsal Risk Planlama Uygulaması (SAP ERP), Denetleme sistemleri, şirketin kurumsal risk yönetim ve denetleme departmanları ve iş hayatı hakkında çok önemli tecrübeler edindiğimi fark ettim. Stajım boyunca edindiğim bir diğer önemli tecrübe ise önemli mevkilerdeki bir sürü insanla kurma şansı edindiğim sağlam ilişkiler oldu.’’

Cemil Dibek, Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu