Sıkça Sorunlan Sorular

Burs:

1. Deloitte Eğitim Vakfı’nın sağladığı burslar konusunda nasıl bir hedefi bulunuyor?

Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) olarak, toplumumuza ve dünyaya değer katacak, global vizyona sahip, yenilikçi, donanımlı, ilham veren liderler yetiştirilmesine destek olmak amacıyla; hayallerini gerçekleştirecek gençlerle bilgi, deneyim ve eğitim yolu ile karşılıksız olarak kaynaklarımızı paylaşıyoruz.

2. Deloitte Eğitim Vakfı şimdiye kadar kaç kişiye burs verdi?

DEVAK  şimdiye kadar 261 kişiye burs vermiştir.

3. Her sene kaç kişiye burs sağlanıyor?

Öğrencilerimiz ile birebir ilgilenebilmek, kapsamlı eğitim ve gelişim programları ile en verimli desteği sağlayabilmek amacıyla, her sene yaklaşık 100 öğrenciye burs olanağı sağlamaktayız.

4. Hangi üniversite öğrencilerine burs sağlanıyor?

DEVAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olan Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi burs için işbirliği içerisinde olduğumuz ve burs olanağı sağladığımız üniversiteler arasında yer alıyor.

5. Hangi bölüm öğrencilerine burs sağlanıyor?

İşletme, İktisat, Endüstri, Bilgisayar ve İşletme Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere burs vermekteyiz.

6. Burs kapsamı nedir? Eğitim desteğinin yanında burs kazananlara nasıl destekler sağlanıyor?

DEVAK bursları 12 ay boyunca sürmektedir. Yurt dışı öğrenci değişim programlarına bursiyerlerin katılım durumunda da burs devam etmektedir.

DEVAK bursiyerleri, maddi desteğin ötesinde sağlanan olanaklarla kendilerini pek çok alanda geliştirme ve geleceğe hazırlama fırsatı bulurlar. Bunun için bursiyerlerimizin ‘entelektüel birikimleri’ni güçlendirmek, sürekli öğrenme bilinci oluşturmak, öğrenim ve eğitimlerini destekleyerek gelişmelerine katkıda bulunmak üzere toplam dört yıl süren bir Eğitim ve Gelişim Programı oluşturulmuştur.

Eğitim ve Gelişim Programı ile gelecekte; yüksek performansla ve takım arkadaşları ile uyum halinde çalışabilen liderler olabilmeleri için zihinsel dönüşümlerine katkı sağlamak, ihtiyaç duyulan alanlarda becerilerini geliştirmek ve gerekli araçlarla donatarak yetkinliklerini artırmak amaçlanmaktadır. Eğitimler; iletişim, stres yönetimi, müzakere becerileri, sunum becerileri, liderlik, mülakat becerileri, fasilitasyon becerileri gibi beceri eğitimlerinin yanı sıra bilgi ve deneyim paylaşımlarından oluşmaktadır.

Bilgi ve deneyim paylaşımları çerçevesinde; iş dünyasında farklı deneyimlere sahip kişilerin katılımı ile çeşitli konularda tecrübe paylaşımları yapılır.

Grup Koçluğu; Vakfı’mızı farklılaştıran en önemli olanaklardan biridir. Grup Koçluğu teori ile değil pratik ve uygulama ile öğrenmeyi, deneysel/tecrübeye dayalı örneklemeler üzerinde durmayı ve yansıtıcı dinleme ile sonuçlara ulaşmayı hedefler. Bu çalışmalar sırasındaki amaç; bursiyerlerimizi bir araya getirerek, karşılaştıkları problem ve konulara karşı nasıl hazırlanacaklarını göstermek ve süreç içerisinde kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamaktır.

Sosyal ve Kültürel Gelişim; Vakfı’mızın yine bir başka önemli farklılığını temsil eder ve bursiyerlerimizin sosyal ve kültürel birikimlerini zenginleştirmeyi amaçlar. Bu program kapsamında, bursiyerlerimizin çeşitli sosyal sorumluluk projesinde yer almaları sağlanmaktadır. Bursiyerlerimizin kültürel gelişimlerine destek olmak amacıyla da çeşitli sanat etkinliklerini toplu olarak izlemelerine, müze ve tarihi yerleri gezip görmelerine olanak sağlanmakta; tarih, hukuk, vatandaşlık bilinci gibi çeşitli konularda yararlanabilecekleri söyleşi ve konferanslar düzenlenmektedir.

7. Burs başvuru şartları nelerdir?
    • T.C. Vatandaşı olmak.

• Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak.

• DEVAK tarafından belirlenen üniversitelerin lisans programlarını kazanmış ya da belirlenen üniversitelere devam ediyor olmak.

• Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak; başka yerden maaş ve ücretin yanı sıra üniversitelerce ve kamu kuruluşlarınca verilenler haricinde özel kuruluşlardan burs almamak. (2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarından burs alınması durumunda DEVAK tarafından belirlenen burs tutarının yarısı ödenmektedir.)

• Lisans için, DEVAK tarafından yıllık olarak belirlenecek olan LYS taban puanlarının, ara sınıflar için ise 4 üzerinden 2,5 ya da muadili olan not ortalamasının üzerinde başarı göstermek.

• Yüksek Lisans için, yeni giren öğrencilerin DEVAK tarafından belirlenecek olan ALES taban puanlarının ve 4 üzerinden 3 ya da muadili olan lisans mezuniyet not ortalamasının; ara sınıflar için 4 üzerinden 3,5 ya da muadili olan not ortalamasının üzerinde başarı göstermek.

8. Burs başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?
    • Kontenjan ayrılan üniversitelerce oluşturulan Burs Komisyonları, DEVAK tarafından her yıl belirlenerek kendilerine bildirilen bursiyer kontenjanının 2 katı bursiyer adayını, adaylarla ön görüşme yaparak belirler ve aday değerlendirme bilgilerini DEVAK’a iletir.

• Burs verilecek öğrenciler, üniversitelerce belirlenen adaylar arasından DEVAK Burs Komitesi tarafından değerlendirilerek belirlenir.

• Sonuçlar, adaylara mülakat sonrasında bildirilir.

• DEVAK bursları 12 ay boyunca devam eder.

• Burs kazanan öğrenciler, kayıtlı bulundukları programın normal süresinin kalan kısmı süresince hak sahibi olurlar. Bursiyerlerin bursun devamı için gereken başarı kriterlerini sağlamalarına ilişkin değerlendirme DEVAK tarafından her dönem sonunda, üniversitelerden istenen döneme ilişkin transkriptler üzerinden yapılır.

9. Kimler Deloitte Eğitim Vakfı bursuna başvurabilir?

DEVAK Yönetim Kurulu tarafından belirlenen üniversite ve bölümlerde öğrenim gören tüm öğrenciler bursumuza okulları aracılığıyla başvurabilir.

10. Öğrenci olmayanlar burs başvurusu yapabilir mi?

Öğrenci olmayanlar burs başvurusu yapamaz.

11. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora süresi boyunca burs almak mümkün müdür?

Güncel durumda sadece lisans öğrencilerine burs vermekteyiz.

12. Burs kazanmayı hak edenleri kimler belirliyor?

DEVAK Yönetim Kurulu bursu kazananları belirlemektedir.

13. Bursiyer seçimlerinde öncelik kriterleri nelerdir?
    • LYS veya ALES sınavında her yıl belirlenen üniversite yerleştirme puanları düzeyinde başarı göstermiş olmak.

• DEVAK Yönetim Kurulu tarafından her yıl yeniden belirlenen üniversitelerde öğrenim gören başarılı bir öğrenci olmak.

• DEVAK tarafından düzenlenen yarışmalarda başarılı olmak.

14. Bursiyerlere iş fırsatlarına yönelik destek sunuluyor mu?

Bursiyerlerimize öncelikli olarak staj desteği sunmaktayız. Ancak mezun olacak bursiyerlerimize de iş arayışlarında destek oluyoruz.

15. Bursiyerlere yurt dışında herhangi bir fırsat sunuluyor mu?

Erasmus Programı kapsamında yurt dışına giden bursiyerlerimizin yurt dışında kaldıkları süre boyunca bursları devam etmektedir.

Bağış:

1. Tek seferlik bağış yapmak mümkün mü?

Tek seferlik ya da sürekli bağışçı olmak mümkündür. Bağış yapmak istemeniz durumunda, +90 (212) 401 3280 numaralı Vakıf telefonlarından bize ulaşmanız yeterlidir. Bağış yetkililerimiz tarafından ilgili prosedür konusunda size gerekli yönlendirme yapılacaktır.

2. Sürekli bağışçı olmak için ne yapmam gerekir?

Sürekli bağışçı olmak istemeniz durumunda, +90 (212) 401 3280 numaralı Vakıf telefonlarından bize ulaşmanız yeterlidir. Bağış yetkililerimiz tarafından ilgili prosedür konusunda size gerekli yönlendirme yapılacaktır.

3. Bağışlar için bir limit bulunuyor mu?

Bağışlar için herhangi bir alt ya da üst limit bulunmamaktadır.

4. Bağışlar nereye harcanıyor?

Toplanan tüm bağışlar bursiyerlerimizin eğitim ve gelişim programlarını desteklemek için kullanılmaktadır.

5. Finansal destek dışında Deloitte Eğitim Vakfı bursiyerlerine başka hangi şekillerde destek sağlayabilirim?

Eğitim ve Gelişim Programı kapsamında gerçekleştirilen bilgi ve deneyim paylaşımları çerçevesinde; iş dünyasında farklı deneyimlere sahip kişilerin katılımı ile çeşitli konularda bursiyerlerimizle tecrübe paylaşımları yapılır. Siz de bursiyerlerimize destek olmak amacıyla deneyimlerinizi bu etkinliklerde bursiyerlerimizle paylaşabilirsiniz.

Vakfı’mızın yine bir başka önemli farklılığı da bursiyerlerimizin sosyal ve kültürel birikimlerini zenginleştirmeyi amaçlamasıdır. Bu program kapsamında, bursiyerlerimizin çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları sağlanmaktadır. Çalıştığınız kurumun bu tür sosyal sorumluluk projeleri olması durumunda, bu projelerinizi bizlerle paylaşabilir ve bursiyerlerimizin bu projelere katılmasına olanak sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, çalıştığınız kurumdaki staj ve mezuniyet sonrası tam zamanlı çalışma imkânlarından da bursiyerlerimizin faydalanmasını sağlamak farklı bir destek sağlama şekli olabilir.