Sıkça Sorulan Sorular

• Deloitte Eğitim Vakfı şimdiye kadar kaç kişiye burs verdi? Önümüzdeki senelerde kaç kişiye daha burs verilmesi hedefleniyor?

Vakfın bugüne kadar, 46 mezun öğrencisi vardır. Şu anda 105 bursiyerimiz bulunmaktadır. Her sene yaklaşık 100 öğrenci kapasitemiz bulunmaktadır. Bunun nedeni ise öğrencilerimiz ile birebir ilgilenebilmek, en verimli desteği sağlayabilmektir.

• Belli bir burs hedefiniz var mı?

Türkiye’de burs algısının nicelikle ölçümlendiği bir ortamda, vakfımızın hedefi nitelikli yetkin bir burs politikası izlemektir. Bu sebeple de Deloitte Eğitim Vakfının verdiği burslar, öğrencilerin eğitim hayatı boyunca ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli tutardadır ve 12 ay boyunca sürmesi sebebiyle devamlılığı olan bir niteliktedir. Hedefimiz gerek kişisel gelişim eğitimleri gerekse Mentorluk, Staj Programımız sayesinde bu gençleri geleceğin Türk iş dünyasının liderleri olarak yetiştirmektir.

• Burs kazanma şartları nelerdir?

Burs başvurusu için aşağıda yer alan şartları sağlıyor olmak yeterlidir.

• T.C. Vatandaşı olmak
    • Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak
    • Deloitte Eğitim Vakfı tarafından belirlenen üniversite ve lisans programlarını kazanmış olmak
    • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, başka yerden maaş, ücretin yanı sıra üniversitelerce ve kamu kuruluşlarınca verilenler haricinde özel kuruluşlardan burs almamak

Burs kazanmak için belirlenen üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan ve değerlendirmeye uygun bulunan öğrenciler görüşmeye çağırılmaktadır. Aday görüşmeleri Deloitte yöneticilerinden oluşan 7 kişilik bir Burs Komitesi tarafından gerçekleşmekte olup, görüşmede başarılı olan adaylar burs almaya hak kazanmaktadırlar.

• Bursu belli üniversitelerde okuyan öğrencilere mi yoksa tüm Türkiye’deki öğrencilere mi veriyorsunuz?

Bursu işbirliği içersinden olduğumuz üniveristelerin ilgili bölümlerinde (İşletme, İktisat, Endüstri ve Bilgisayar ve İşletme Mühendisliği) bölümlerinde okuyan öğrencilere vermekteyiz. Bu üniversiteleri sıralamak gerekirse; Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Galtasaray, İstanbul Üniversitesi, Sabancı ve Dokuz Eylül.

• Burs verilen öğrencilerden Deloitte bünyesinde çalışan var mı? Mezun olan kişilerden kaç kişi iş imkanı buldu?

Mezun olan bursiyerlerimiz Deloitte bünyesinde çalışma imkanı bulabiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 46 mezunumuzdan 12’si Deloitte bünyesinde çalışmaktadır.

• Bursiyerlere iş fırsatı sunuluyor mu?

Her bir bursiyerimize, staj önceliği sağladığımız gibi mezunlarımıza da Deloitte’da çalışma önceliği vermekteyiz.

• Burs verilen öğrencilere maddi ve manevi olarak ne tür desteklerde bulunuyorsunuz?

Burs verilen öğrencilere 12 ay boyunca devam etmek üzere, Türkiye genelindeki vakıfların üzerinde burslar verilmektedir. Ayrıca, her yıl düzenlediğimiz kişisel ve profesyonel gelişimlerine yönelik eğitimler gerçekleştiriyoruz ama en önemlisi oluşturduğumuz Mentorluk programı sayesinde bursiyerlerimize Deloitte profesyonellerine danışma imkanı sunmaktayız. Her bir bursiyerimize atanan Deloitte yöneticisi, bursiyerimizi eğitim hayatının sonuna kadar desteğini sürdürmektedir.

• Bursiyerlere yurtdışında herhangi bir fırsat sunuluyor mu?

2011, 2012 yıllarında Atina’da ve 2013 yıllarında Bangkok’ta katıldığımız Deloitte Uluslararası Öğrenci Forumu ile bursiyerlerimize yurt dışında eşsiz bir kariyer gelişim fırsatı sunulmuştur. Uluslararası Öğrenci Forumu deneyimimiz sonrasında 2013 yılında notice-D kariyer gelişim programını yaratarak, öğrencilere Deloitte’un yurt dışı ofislerinde staj imkanı verilmiştir. Şu anda bir bursiyerimizin de dahil olduğu bu program, Küresel Staj Programıdır.