Genel Bilgiler

2017-2018 eğitim öğretim yılında, Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İngilizce İşletme, İngilizce İktisat ve İşletme Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere burs verilecektir.

Bu okullara kayıt yaptırmış olan öğrencilerin kendi okullarının burs ofislerine başvurmaları gerekmektedir.

Deloitte Eğitim Vakfı Türkiye'de lisans eğitimi gören öğrencilere burs vermektedir.

Burs verilecek öğrencilerde aranan temel kriterler:

• LYS veya ALES sınavında her yıl belirlenen üniversite yerleştirme puanları düzeyinde başarı göstermiş olmak.
  • DEVAK Yönetim Kurulu tarafından her yıl yeniden belirlenen üniversitelerde öğrenim gören başarılı bir öğrenci olmak.
  • DEVAK tarafından düzenlenen yarışmalarda başarılı olmak.

Lisans alanında burs verilecek bölümler:

• Endüstri Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • İşletme Mühendisliği
  • İşletme
  • İktisat

Başvuru Şartları

Deloitte Eğitim Vakfı burslarına başvuracak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

• T.C. Vatandaşı olmak.
  • Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak.
  • DEVAK tarafından belirlenen üniversitelerin lisans programlarını kazanmış ya da belirlenen üniversitelere devam ediyor olmak.
  • Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak; başka yerden maaş ve ücretin yanı sıra üniversitelerce ve kamu kuruluşlarınca verilenler haricinde özel kuruluşlardan burs almamak. (2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarından burs alınması durumunda DEVAK tarafından belirlenen burs tutarının yarısı ödenir.)
  • Lisans için, DEVAK tarafından yıllık olarak belirlenecek olan LYS taban puanlarının, ara sınıflar için ise 4 üzerinden 2,5 ya da muadili olan not ortalamasının üzerinde başarı göstermek.
  • Yüksek Lisans için, yeni giren öğrencilerin DEVAK tarafından belirlenecek olan ALES taban puanlarının ve 4 üzerinden 3 ya da muadili olan lisans mezuniyet not ortalamasının; ara sınıflar için 4 üzerinden 3,5 ya da muadili olan not ortalamasının üzerinde başarı göstermek.